استعلام قیمت

استعلام قیمت

بررسی کاربردهای پمپ انتقال کلر و انواع آن

در دنیای امروزی ویروس‌ها و باکتری‌های شناخته شده و ناشناخته‌ی بسیاری وجود داشته که برخی از آنها برای رشد و تکثیر به آب و محیط‌های مرطوب نیاز دارند. آب قبل از آنکه تصفیه شود و یا به بخش‌های مختلف مانند استخر انتقال یابد، حاوی ویروس‌های بسیاری است. استفاده از آب آشامیدنی آلوده و یا شنا کردن در آن، موجب بروز انواع بیماری‌های پوستی، اسهال، انواع عفونت‌ها و... می‌شود. از این رو، آب چه از نوع شرب باشد و چه برای مصارف دیگر، لازم است قبل از ورود به لوله‌های اصلی گندزدایی شود.

یکی از روش‌های گندزدایی، استفاده از پمپ انتقال کلر است. این پمپ با مکانسیمی که دارد حجم مشخصی از آب را با مقدار معینی از کلر ترکیب کرده تا بعد از اتمام این فرآیند، آب را به طرف لوله‌های اصلی منتقل کند. این تنها یکی از موارد استفاده از پمپ انتقال کلر است. ما را تا انتهای مقاله همراهی کرده تا شما را با سایر کاربردها و جزئیات کار این دستگاه آشنا کنیم.

آشنایی با طرز کار پمپ انتقال کلر

پمپ انتقال کلر یکی از انواع پمپ‌های انتقال است که حجم مشخصی از آب و کلر را ترکیب کرده و با فشار منتقل می‌کند. این پمپ‌ها حجم بالایی دارند که در ابتدا، کار خود را با حجم یک لیتر در شصت دقیقه آغاز کرده و احتمال دارد تا پنج هزار لیتر در یک ساعت فعالیت خود را ادامه دهند. پمپ انتقال کلر این توانایی را دارد که آب را تا دماهای 105 درجه سانتی‌گراد تحمل کند. روال کار پمپ‌های انتقال کلر به این صورت است که مقدار معلومی از مواد را مکش کرده و بعد از طی زمانی مشخص، این مواد درون مخزن کوچکی نگهداری شده و سپس به طرف لوله‌ها و یا منابع اصلی انتقال داده می‌شود.

کلرزنی پرکاربردترین روش ضدعفونی است. کلر علاوه بر ضدعفونی کردن ، آهن ، منگنز ، سولفید هیدروژن را در آب اکسید می کند و یک محلول تصفیه آب بسیار مقرون به صرفه و کارآمد می دهد. سیستم های پمپ انتقال کلر از پمپ های اندازه گیری پریستالتیک با کیفیت بالا استفاده می کنند تا اندازه گیری دقیق و سازگار داشته باشند.

سیستم های کلرزنی ایده آل برای استفاده به عنوان سیستم ضد عفونی اولیه یا باقیمانده برای اردوگاه ها و استراحتگاه ها ، متل ها و غیره است. همچنین می تواند برای فرآیند صنعتی ، تصفیه فاضلاب ، برج های خنک کننده و استخرها استفاده شود.

پمپ انتقال کلر برای چه اهدافی مورد استفاده قرار می‌گیرد؟

همان طور که در مقدمه اشاره کردیم، یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین کاربردهای پمپ‌های انتقال کلر، گندزدایی آب‌هاست. با این کار، آب‌ عاری از هر گونه آلودگی شده و برای مصارف گوناگون همچون آشامیدن، شست و شو، استفاده در تجهیزات صنعتی، استفاده در استخرها و غیره آماده است. اما این تنها کاربرد این دستگاه نیست. در ادامه بخشی دیگر از موارد استفاده آنها را با هم مرور خواهیم کرد:

- زمانی که دبی( حجم مشخصی از آب که از محل مشخص مانند رودخانه، لوله، کانال و ... در واحد زمان از یک مسیر عبور می کند) کاهش یابد، باید از پمپ انتقال کلر استفاده کرد.

- در صورتی که سرعت و فشار دستگاه، از میزان تعیین شده، بالاتر رود.

- گاهی لازم است مواد مایع و محلول‌های آتش‌زا جابجا شوند. برای این کار می‌توان از پمپ انتقال کلر نیز استفاده کرد.

- یکی دیگر از کاربردهای این دستگاه، انتقال مقدار مشخصی از آب است.



پمپ انتقال کلر



آشنایی با نمونه‌های مختلف پمپ انتقال کلر

پمپ‌های انتقال کلر دارای انواع مختلفی بوده و با توجه به موقعیت‌هایی که قرار است در آن به کار گرفته شوند، ویژگی‌های خاصی دارند. برخی از نمونه‌های پمپ انتقال کلر عبارتند از:

1. پمپ انتقال کلر برای آب شرب( آشامیدنی)

2. پمپ‌های انتقال کلر برای گندزدایی استخرها

3. پمپ انتقال کلر برای میکروب‌زدایی فاضلاب‌های شهر

4. پمپ انتقال کلر برای مصارف صنعتی( مانند داروسازی، شیمیایی، کاغذ سازی و...)

5. پمپ‌های انتقال کلر برای برج‌های خنک کننده

در تیترهای بعدی قصد داریم به توضیح نحوه کار برخی از این پمپ‌ها بپردازیم.

پمپ انتقال کلر چه کاربردهایی در صنعت آب و فاضلاب دارد؟

یکی از علل استفاده از پمپ انتقال کلر، برای کلر زنی سیستم آب و فاضلاب، بررسی و کنترل میزان PH است. یعنی میزان اسیدی بودن آب را مشخص کند و درصورت بروز همچین مشکلی، اقدامات لازم انجام می شود. انجام این فرآیند سبب شده تا دستگاه‌های تصفیه آب پوسیده نشوند. این تنها کاربرد پمپ انتقال کلر نیست. به عنوان مثال، به کمک این پمپ می‌توان میزان سختی‌های آب را تعیین و در صورت لزوم آنها را حذف کرد. به علاوه، این دستگاه با تزریق آنتی اسکالنت، می‌تواند از ایجاد رسوب جلوگیری کند. از طرفی پمپ انتقال کلر این قابلیت را دارد که با استفاده از وایتکس، بخش داخلی لوله‌ها را به خوبی تمیز کرده و عملیات رسوب‌زدایی را در "دستگاه‌های OR" نیز انجام دهد.

نحوه کارکرد پمپ انتقال کلر در استخرها

کلر زدن آب استخرها، یکی از مهمترین فرآیندها برای ضدعفونی و برطرف کردن میکرو ارگانسیم‌های بیماری‌زای آن است. از این رو، برای این کار از ترکیب‌های کلردار متفاوتی همچون سدیم هیپوکلریت، لیتیم هیپوکلریت، ایزوسیانورات، گاز کلر و ... استفاده می‌کنند. پمپ انتقال کلر، با به کارگیری هر کدام از آنها در آب، هیپوکلرواسید را آزاد کرده که یکی از عامل‌های اصلی تصفیه و میکروب‌زدایی آب می‌باشد. به طور معمول، کلر موجود در استخر، به شکل گرانول، قرص و پودری بوده که با توجه به نوع هر کدام از آنها، از شیوه متفاوتی برای تزریق کلر استفاده می‌شود.

معرفی دستگاه انتقال کلر کلریناتور

دستگاه کلریناتور، نوعی دیگری از دستگاه‌های انتقال کلر است که دوز معینی از کلر گازی( یا کلر مایع) را به آب تزریق کرده و باعث می شود تا ویروس‌ها و باکتری‌های موجود در آب از بین بروند. با توجه به گازی یا مایع بودن کلر، نوع تجهیزات این دستگاه متفاوت می‌باشد. به عنوان نمونه، کلریناتور گازی از تجهیزاتی مانند دستگاه‌های تزریق خودکار دیواری، وکیوم، انژکتور، آنالیزر( برای نمایش کلر اضافی در دستگاه کلر زن)، تعویض کننده و نمایشگر فرمان سیلندر گاز ساخته می‌شود.

در پایان باید گفت که استفاده از دستگاه‌های انتقال کلر، به غیر از مصارف آشامیدنی، کمک شایانی به سلامت محیط زیست نیز می‌کند. زیرا بعد از مصرف آب، فاضلاب‌ها جهت تخلیه وارد محیط زیست( مانند رودخانه‌ها و یا مصارف آبیاری ضروری) می‌شوند و این کار باعث بروز آلودگی‌ها و بر هم خوردن سلامت این چرخه‌ها خواهد شد که برای جبران طبعات آن، باید زمان و هزینه بالایی صرف کرد.



پمپ انتقال کلر



جهت خرید و استعلام قیمت محصولات با ما در ارتباط باشید