استعلام قیمت

استعلام قیمت

پمپ طبقاتی چیست ؟

پمپ ها یکی از رایج ترین ابزار ها برای انتقال آب و سایر سیالات در مصارف ساختمانی و صنعتی می باشند. پمپ ها انواع مختلفی دارند که هر کدام بسته به نوع و ساختارشان، در جاهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از معروف ترین پمپ ها، پمپ طبقاتی می باشد. در این مقاله قصد داریم به بررسی این دسته از پمپ ها بپردازیم. با ما همراه باشید.

پمپ طبقاتی چیست؟

پمپ های طبقاتی، در واقع یکی از انواع پمپ های گریز از مرکز می باشند که سیال به جای گذراندن یک پروانه، چندین پروانه را می گذراند. این پروانه ها، به صورت سری در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. این پمپ ها با نام های دیگری نیز همچون چند طبقه، چند پروانه و فشارقوی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در این نوع پمپ، سیال ابتدا به داخل پروانه ها وارد می شود و پس از افزایش فشار، سیال به حرکت در می آید. پمپ طبقاتی، از یک محور اصلی تشکیل شده که شافت اصلی پمپ را در یک محور قرار می دهد .

انواع پمپ طبقاتی

پمپ طبقاتی به دو دسته ی اصلی پمپ های طبقاتی عمودی و افقی تقسیم می شود. این دو نوع پمپ، نسبت به یکدیگر دارای تفاوت هایی می باشند که هر کدام بسته به ویژگی های خود، در مکان، خاص خود مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه بیشتر راجع به این دو نوع پمپ بحث می کنیم.

پمپ طبقاتی عمودی

پمپ طبقاتی عمودی همان طور که از نام آن پیداست، به صورت عمودی نصب می شود و فضای بسیار کمی را اشغال می کند. پمپ طبقاتی عمودی از یک عدد الکتروموتور، پروانه ها، دیفیوزر ها و سایر اتصالات تشکیل شده است که در آن پس از ورود سیال و افزایش فشار، سیال منتقل می شود.

پمپ طبقاتی افقی

پمپ طبقاتی افقی که نام دیگر آن پمپ ایستاده می باشد، در محیط هایی که با محدودیت ارتفاع مواجه هستیم می تواند بهترین انتخاب باشد.





مزایا و معایب پمپ های طبقاتی افقی و عمودی

از مهم ترین مزیت های پمپ طبقاتی افقی می توان به افزایش فشار حاصل از کارکرد پمپ اشاره کرد. علاوه بر این، یکی دیگر از مهم ترین مزایای این نوع پمپ، اشغال کردن فضای کم و همچنین سروصدای پایین می باشد. دوره سرویس و تعمیرات این نوع پمپ ها پایین می باشد و مرتبا باید مورد بررسی و در صورت نیاز تعمیر قرار بگیرند. یکی از موضوعاتی که در استفاده از این نوع پمپ باید به آن دقت داشت، این است که سیال مورد استفاده در این پمپ نباید دارای ذرات معلق باشد. چرا که در دراز مدت می تواند به سیستم داخلی آن آسیب های شدیدی وارد کند.

برخی از مهم ترین کاربرد های پمپ طبقاتی

پمپ طبقاتی در بسیاری از صنایعی که در آن ها نیاز به انتقال سیال هایی همچون آب می باشد، کاربرد فراوانی دارد. از مهم ترین صنایعی که در آن ها از پمپ طبقاتی استفاده فراوان می شود می توان به مواردی همچون صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، تصفیه خانه ها، صنایع مرتبط با سیستم های ترمودینامیکی، صنایع مرتبط با آب و فاضلاب و ... اشاره کرد. علاوه بر استفاده های صنعتی، از این نوع پمپ ها در موارد دیگری همچون ساختمان های مسکونی ، تجاری و ... نیز استفاده می شود.

برخی از ویژگی های فنی پمپ طبقاتی

پمپ های طبقاتی با کیفیت، دارای یک سری ویژگی های فنی خاصی می باشند که این ویژگی ها به طور میانگین در آن ها ثابت است. فشار کارکرد پمپ طبقاتی معمولا تا حد 30 بار می باشد. همچنین دبی بالای پمپ حدود 45 تا 55 متر مکعب بر ساعت می باشد. سایز های ورودی و خروجی پمپ ها نیز از 1 اینچ تا 3 اینچ متغیر می باشند. جنس بدنه پمپ نیز استیل و چدن می باشد. جنس پروانه پمپ نیز مشابه بدنه استیل می باشد. شافت پمپ نیز از استیل ساخته شده است.

ساختار پمپ طبقاتی

همان طور که گفته شد، پمپ طبقاتی از تعدادی پروانه تشکیل شده است که همگی بر روی یک محور یا محور های مختلف قرار گرفته اند. این پروانه ها به دو صورت سری و موازی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. در صورتی که لازم باشد که فشار خروجی پمپ بالا باشد، پروانه ها به صورت سری در کنار یکدیگر قرار می گیرند و در صورتی که نیاز به دبی بالا باشد، پروانه ها به صورت موازی در کنار یکدیگر قرار می گیرند. هد یا فشار یک پمپ در حالت کلی بستگی به نوع پروانه و سرعت پمپ دارد. در صورتی که دور موتور متناسب با شرایط موجود نتواند افزایش یابد، استفاده از پروانه هایی با قطر زیاد می تواند منجر به کاهش سرعت شود. به همین دلیل، در این زمان برای جلوگیری از افت سرعت و افزایش فشار، پروانه ها را به صورت سری در کنار یکدیگر قرار می دهند. این کار علاوه بر ارتقای فنی سیستم، می تواند موجب صرفه جویی نسبتا زیادی شود.

برخی از مطرح ترین برند های تولید کننده پمپ طبقاتی

شرکت های کوچک و بزرگ زیادی در دنیا اقدام به تولید پمپ های طبقاتی با تکنولوژی های روز دنیا کرده اند که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. از مطرح ترین پمپ های طبقاتی تولید شده می توان به مواردی نظیر پنتاکس، گراندفوس، پمپیران، ابارا، KSB، داب و ... اشاره کرد.

تعمیر و نگهداری پمپ طبقاتی

همانطور که اشاره شد، تعمیر و نگهداری پمپ طبقاتی می بایست به صورت مرتب انجام شود. چرا که با انجام سرویس به موقع، می توان از ایجاد بسیاری از مشکلات برای دستگاه جلوگیری کرد و بدین ترتیب مانع از خسارت دیدن در آینده شد. برای نصب، تعمیر و نگه داری پمپ طبقاتی می بایست توجه داشت که حتما به سراغ متخصصان مجاز این حوزه برویم تا از کیفیت کار انجام شده اطمینان کافی را داشته باشیم.


سخن آخر

در این مقاله سعی بر این بود تا با ذکر نکاتی در رابطه با پمپ های طبقاتی، شما را بیشتر با این ابزار پرکابرد در حوزه انتقال سیالات آشنا کنیم. با توجه به اهمیت بالای پمپ طبقاتی در حوزه انتقال سیالات، پیشنهاد می کنیم برای خرید این دسته از پمپ ها، حتما به سراغ فروشندگان مجاز بروید، تا بتوانید یک خرید مطمئن را انجام دهید. همچنین در پایان با توجه به اهمیت بالای این موضوع، مجددا توصیه می شود که برای نصب، تعمیر و نگهداری این وسیله با اهمیت، به سراغ تعمیرکاران مجاز و معتبر بروید تا در آینده هیچ گونه مشکلی در قبال موضوعات فنی، برای پمپ شما ایجاد نگردد.

جهت خرید و استعلام قیمت محصولات با ما در ارتباط باشید